m
m
Repere din Lupac

za hrvatsku stranice

this page in english

 

Politica și organizațiile

mmm Politica este în general o activitate care se face la "centru". Aici în comuna noastră, putem doar să constatăm efectele acesteia. Nu prea avem puterea de a schimba lucrurile la nivel prea mare. În comună există mai multe partide politice, organizate mai bine sau mai puțin. Există lideri, consilieri aleși, există membrii cotizanți, oameni pasionați, ședințe acțiuni politice.
mmm Pentru că populația comunei este preponderent crașovenească, există și două formațiuni care ne reprezintă politic ca etnie. Una care are centrul în chiar comuna noastră (Uniunea Democrată a Croaților din România) și are ca președinte pe dl. Mihai Almăjan (originar din Nermed, comuna Carașova) și Uniunea Croaților din România reprezentată în comună de dl. Marian Lucacela din Clocotici. Această a doua uniune - UCR - are sediul central la Carașova și a dat Parlamentului României un deputat în persoana domnului profesor Mihai Radan. În poza de mai jos vedeți firma de la sediul din Lupac al UCR (sediu care este în incinta blocului din Lupac).

ucr-lupac

mmm În general, liderii formațiunilor politice sînt reprezentați în administrația locală (primar, consilieri locali). Cele mai importante acțiuni sînt cele din jurul campaniilor electorale.
mmm Există și o serie de asociații și organizații care nu se subordonează politic și care au sediul în comuna noastră. Una dintre acestea este "Asociația pentru păstrarea culturii și tradiției croate Caraș-Severin" condusă de dl. Mihai Veka din Rafnic.

     
Pagina de start
Home romana; Home hrvatska; Home english; Asezarea; geografie; Clocotici; Lupac; Rafnic; Vodnic; istorie; Oamenii; populatia; V.I.P; Actualitate; administratie; politica/organizații; noutati generale; noutati locale; Economia; afaceri; agricultura; Cultura; arte; litere; muzica/dansul; galerie foto; invatamint; stiinta/sanatate; religie; evenimente/sarbatori, obiceiuri; Diverse; sport, turism, distractie, hobby, linkuri; Contact; forum.