m
m
Repere din Lupac

za hrvatsku stranice

this page in english

 

Religia, credința

mmm Pe această pagină vom reafirma că unul dintre cele mai importante domenii din existența noastră este religia, spiritualitatea, credința. Practic tot traiul nostru este într-o legătură mai mult sau mai puțin directă față de biserică. Nu numai că ne-am construit biserici, case parohiale și cimitire și le-am îngrijit cum se cuvine, dar și educația pe care am primit-o de cînd ne știm, este în legătură foarte strînsă cu religia.

crucea

mmm Avem biserici în toate cele patru sate. La fel și cimitire. Preotul paroh Marian Tincul este pastorul satului Lupac, dar îngrijește și nevoile celor din Rafnic. La Clocotici și la Vodnic este preotul paroh Petre Dobra. Dovadă că noi sîntem mai aproape de cuvîntul sfînt stă și faptul că foarte mulți dintre copiii noștrii aleg calea duhovnicească. Avem foarte mulți care au făcut studii la cele mai înalte niveluri și acum au ajuns în parohii importante, la Timișoara sau chiar în străinătate. La secțiunea "galerie foto" veți găsi mai multe imagini ale bisericilor precum și ale interioarelor acestora. În majoritate, carașovenii sînt de religie romano-catolică venerînd-O pe Maica Domnului. Acest fapt este caracteristic tuturor croaților din România dar și pe plan mondial (în Croația, aceasta este credința majoritară). O istorie a comunității croate din zonă, strict legată de religie și instituțiile bisericești, găsiți mai în detaliu la pagina de istorie.

     
Pagina de start
Home romana; Home hrvatska; Home english; Asezarea; geografie; Clocotici; Lupac; Rafnic; Vodnic; istorie; Oamenii; populatia; V.I.P; Actualitate; administratie; politica/organizații; noutati generale; noutati locale; Economia; afaceri; agricultura; Cultura; arte; litere; muzica/dansul; galerie foto; invatamint; stiinta/sanatate; religie; evenimente/sarbatori, obiceiuri; Diverse; sport, turism, distractie, hobby, linkuri; Contact; forum.