m
m
Repere din Lupac

za hrvatsku stranice

this page in english

 

Turism

mmmComuna noastră este un obiectiv turistic de interest etno-folclorică, foarte multă lumea venind aici special pentru a vedea costumele noastre populare. Fiind sate de în zona de deal/munte avem peisaje extraordinare. Oamenii noștri sunt bucuroși de oaspeți așa incât putem fi incluși pe rute de agroturism.
mmmFoarte aproape de noi (max. o oră de mers din Lupac) se poate ajunge la lacurile din Dognecea din ce în ce mai amenajate pentru obiective de turism și distracție.

Lacul cu nuferimmStele în apa

Saritura

mmmLa Dognecea sunt 2 lacuri de acumulare și agrement: Lacul Mic sau al Nuferilor și Lacul Mare. Barajul Lacului Mare a fost zidit în sec. al XVIII-a.
mmmÎn zona Dognecea si Ocna de Fier au fost descoperite pentru prima oară în lume minereuri foarte rare. La Ocna de Fier se poate vizita muzeul de raritați mineralogice.
mmmDar să nu uităm de satele din bazinul nostru carașovenesc care au obiective turistice extraordinar de valoroase:
mmmIabalcea - în acest sat se poate vizita peștera Comarnic, una din cele mai lungi din țară și peștera Popovăț care cuprinde unul dintre cele mai impresionante complexe de concrețiuni stalactitice și stalagmitice din țară. Ambele peșteri sunt declarate rezervații speologice. Trasee pitoresti: spre Cheile Carașului, Izbucul Carașului, Câmpul cu doline.
mmmCarașova- se pot vizita Cetatea Carașovei; rezervația naturală Cheile Carașului.

     
Pagina de start
Home romana; Home hrvatska; Home english; Asezarea; geografie; Clocotici; Lupac; Rafnic; Vodnic; istorie; Oamenii; populatia; V.I.P; Actualitate; administratie; politica/organizații; noutati generale; noutati locale; Economia; afaceri; agricultura; Cultura; arte; litere; muzica/dansul; galerie foto; invatamint; stiinta/sanatate; religie; evenimente/sarbatori, obiceiuri; Diverse; sport, turism, distractie, hobby, linkuri; Contact; forum.