m
m
Repere din Lupac

za hrvatsku stranice

this page in english

 

Bine ați venit în comuna noastră!
Bine ați venit la Lupac, județul Caraș-Severin, România, Europa!

mmm Aici sîntem acasă la noi și vrem să vă arătăm ce lucruri bune facem, cu ce ne ocupăm, cît sîntem de frumoși, cu fetele noastre, așa cum nu mai găsiți niciunde în lume.Sîntem și harnici și îndemînatici.Ni s-a dus vestea de "maistori", în toată lumea. Costumele noastre populare sînt mîndria și miracolul unei etnii extraordinare. Timp de generații, mamele și bunicile noastre au tors, au țesut și au brodat adevărate opere de artă. Tații și bunicii noștrii au construit case, modernizate, acum, de cei tineri. Aceiași care au ajutat la reconstruirea Croației după anii nefericitului război, cu frații lor sîrbii. Dacă sînteți din (sau cunoașteți) vreunul din satele noastre, știți că ne-am impus în toată zona, cu casele noastre, devenite adevărate vile.
mmm Avem lideri și investitori, care au reușit și în lumea afacerilor. Avem artiști, scriitori al căror renume a depășit granițele țării. Avem tineri foarte bine pregătiți, în mai multe specialități, cu școli, facultăți dintre cele mai prestigioase. Chiar și în zona sportului, avem rezultate demne de toată lauda.
mmm Frumusețea locurilor, încărcate de un farmec aparte îi face pe trecători să zăbovească un pic prin aceste părți. Și-apoi, noi cei de-aici sîntem atît de primitori, că oricine se simte bine-venit, oricînd. Știm să zîmbim, să spunem mulțumesc, să spunem poftiți și mai ales, să spunem CU PLĂCERE! Pentru că cea mai mare satisfacție a noastră este să știm că am făcut un bine unui semen al nostru, indiferent că este de la noi din sat sau de oriune altundeva. Să ne ascultați și muzica și versurile... Să jucați și la vreo horă de-a noastră!...
mmm Biserica este locul care ne unește cel mai mult. Este unul dintre locurile cele mai importante ale satului. Așa că în fiecare din cele patru sate ale comunei Lupac, vă veți putea regăsi liniștea într-una din superbele biserici. În Rafnic avem chiar și o mănăstire, dovadă că pentru noi, relația cu Dumnezeu este una extrem de importantă.
mmm Din păcate, în ultimii ani, tinerii noștrii au plecat prin toată lumea, chemați să construiască lucruri frumoase. Satele simt, tot mai mult, dorul pentru cei plecați, pe care-i mai vedem doar din cînd în cînd. De Crăciun sau de vreun alt eveniment. Sau chiar mai rar. Pentru aceștia, în primul rînd, am construit acest "sat virtual", ca să-și aducă aminte de unde au plecat. Și să arate lumii că nu sînt niște oarecare, veniți de niciunde. Sîntem niște oameni la fel de grozavi ca orice neamț, spaniol, francez, american... Și avem un loc al nostru, căruia îi spuem ACASĂ! Și e cel mai frumos și important loc din lume.

     
Deocamdată, acest sait este încă în lucru,
mai avem de făcut traduceri, mai așteptăm unele materiale de la colaboratori.
Este posibil ca unele pagini să nu se deschidă cum trebuie.
Scuze. În cazul că aveți observații de făcut, completări, propuneri, sugestii,
critici, vă muțumim de pe acum. Am ales modul de programare
html, pentru monitoare cu rezoluție de 1024 x 768.
Ca acces, ne-am gîndit la browserul Internet explorer
 

Pagina de start
Home romana; Home hrvatska; Home english; Asezarea; geografie; Clocotici; Lupac; Rafnic; Vodnic; istorie; Oamenii; populatia; V.I.P; Actualitate; administratie; politica/organizații; noutati generale; noutati locale; Economia; afaceri; agricultura; Cultura; arte; litere; muzica/dansul; galerie foto; invatamint; stiinta/sanatate; religie; evenimente/sarbatori, obiceiuri; Diverse; sport, turism, distractie, hobby, linkuri; Contact; forum.

Copyright © Mihai Cristian Samoilescu - sirciahim@gmail.com